SPORT8 nov '15 04:19

WK-strijd MotoGP krijgt climax in Valencia

Auteur: ANP Nieuws

VALENCIA (ANP) - De verhitte strijd om de wereldtitel in de MotoGP krijgt zondag zijn climax op het circuit van Valencia.

De Spaanse coureur Jorge Lorenzo (midden) is de favoriet (EPA)
De Spaanse coureur Jorge Lorenzo (midden) is de favoriet (EPA)

De Spaanse coureur Jorge Lorenzo is de favoriet, al moet hij in de laatste race wel 7 punten goedmaken op teamgenoot Valentino Rossi. Lorenzo start echter vanaf poleposition, terwijl Rossi vanaf de laatste plaats aan een inhaalrace moet beginnen. De 36-jarige Italiaan is voor straf naar achteren gedirigeerd, voor zijn veelbesproken schopje twee weken geleden in Maleisië tegen de machine van Marc Márquez. De wereldkampioen van de afgelopen twee jaar schoof daardoor onderuit.

Rossi moet bijna het hele veld inhalen om zijn tiende wereldtitel te kunnen vieren, mits Lorenzo geen fouten maakt. Voor de winnaar in Valencia liggen 25 punten klaar, de nummer twee krijgt 20 punten, de nummer drie 16. Als Lorenzo de laatste race van het seizoen wint, moet Rossi als tweede eindigen om de titel te pakken. Anders gaat het kampioenschap in de koningsklasse van de motorsport voor de derde keer naar de 28-jarige Spanjaard, die landgenoten Márquez en Dani Pedrosa naast zich heeft staan op de eerste startrij.

Gerelateerde artikelen