SPORT7 mei '15 11:59

Twaalf Nederlanders in Ronde van Italië

Auteur: ANP Nieuws

SAN LORENZO AL MARE (ANP) - Het deelnemersveld aan de Ronde van Italië telt twaalf Nederlandse wielrenners, vijf minder dan vorig jaar.

Steven Kruijswijk. ANP
Steven Kruijswijk. ANP

Tom-Jelte Slagter werd donderdag bij Cannondale-Garmin als laatste officieel bevestigd op de startlijst. De Nederlandse ploeg LottoNL-Jumbo is vanzelfsprekend hofleverancier met zeven renners uit eigen land: Steven Kruijswijk, Moreno Hofland, Rick Flens, Martijn Keizer, Nick van der Lijke, Bert-Jan Lindeman en Maarten Tjallingii.

Tom Stamsnijder is de enige Nederlander bij Giant-Alpecin, dat sinds dit jaar op een Duitse licentie rijdt. Hij werd deze week opgeroepen als vervanger van Tom Veelers, die nog niet helemaal is hersteld van een knieblessure. Stef Clement geldt als de wegkapitein van de Zwitserse ploeg IAM Cyling, Slagter is een voorname helper van zijn Canadese kopman en oud-winnaar Ryder Hesjedal.

Boy van Poppel rijdt de Giro voor Trek, Pieter Weening gaat bij Orica-GreenEdge op jacht naar zijn derde etappezege in Italië. De 34-jarige Fries won vorig jaar een bergrit, nadat hij in 2011 ook al een etappe op zijn naam had geschreven.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen