SPORT11 okt '15 16:29

Verstappen: meer kon ik er niet van maken

Auteur: ANP Nieuws

SOTSJI (ANP) - Max Verstappen zag zondag in de eerste ronde van de Grand Prix van Rusland de kans op een hoge klassering al verdwijnen.

EPA
EPA

Zijn formule 1-bolide van Toro Rosso liep schade op na een touché met de Force India van Nico Hülkenberg, die in de tweede bocht crashte met de Sauber van Marcus Ericsson. ,,Ik kon geen kant op'', zei de achttienjarige Nederlander op Verstappen.nl. Hij begon als negende en finishte als elfde, net buiten de punten.

,,Mijn start was niet top, maar in de eerste bocht kon ik de verloren posities weer terugpakken. Voor me gebeurde echter een crash, waarbij beide auto’s mijn kant op spinden. Ik kon nergens heen'', aldus Verstappen, die meteen naar pitstraat reed. ,,Een achterband liep van de velg en ik had veel schade: aan de vloer, de vleugel en ik denk ook aan de achterwielophanging. Daardoor had ik daarna heel veel overstuur en was mijn bandenslijtage natuurlijk ook veel hoger. Dat was verre van ideaal. Ik heb alles gegeven om terug te komen, maar met die schade kon ik er niet meer van maken.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen