SPORT29 mei '15 17:28

Kruijswijk raakt bergtrui kwijt aan Visconti

Auteur: ANP Nieuws

CERVINIA (ANP) - Wielrenner Steven Kruijswijk heeft vrijdag in de negentiende etappe van de Ronde van Italië zijn bergtrui moeten afstaan aan Giovanni Visconti.

ANP
ANP

De Italiaanse coureur van Movistar reed lang vooraan, eerst in een kopgroep en daarna een tijdje solo, en pakte onderweg op de beklimmingen genoeg punten om Kruijswijk te verdringen van de eerste plaats in het bergklassement. De 27-jarige renner van LottoNL-Jumbo heeft zestien punten achterstand op Visconti (125 om 109 punten). Zaterdag wacht de renners nog een helse bergetappe naar Sestrière.

Kruijswijk veroverde dinsdag de bergtrui in de koninginnenrit van de Giro naar Aprica. De Nederlandse klimmer wist echter dat de concurrentie dichtbij was. Zo begon de Spanjaard Beñat Intxausti vrijdag met slechts één punt achterstand aan de zware bergrit naar Cervinia. Diens ploeggenoot Visconti zat in de vroege kopgroep en pakte onderweg op drie beklimmingen genoeg punten om Kruijswijk uit het blauw te rijden. De Italiaan kwam op 125 punten, Kruijswijk heeft er 109 en Intxausti 107.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen