SPORT5 jan '15 09:58

Federer heeft nieuwe mijlpaal in zicht

Auteur: ANP Nieuws

BRISBANE (ANP) - Roger Federer kan in zijn eerste toernooi van 2015 al een nieuwe mijlpaal in zijn succesvolle carrière bereiken.De Zwitserse tennisser is namelijk nog maar vier zeges verwijderd van zijn duizendste overwinning.

EPA
EPA

De Zwitserse tennisser is namelijk nog maar vier zeges verwijderd van zijn duizendste overwinning. De nummer twee van de wereldranglijst moet daartoe deze week het Brisbane International op zijn naam schrijven.

,,Ik wil hier graag winnen. Dat is me nog niet gelukt in Brisbane en ik zie het als een grote uitdaging. Ik ben bijzonder gretig'', aldus Federer, die zich bij een illuster duo kan voegen als hij inderdaad zijn duizendste overwinning boekt. Alleen Jimmy Connors, recordhouder met 1253 zeges, en Ivan Lendl (1071) is dat gelukt.

De 33-jarige Zwitser kijkt terug op een succesvol jaar met vijf toernooizeges. Er zat weliswaar geen achttiende grandslamoverwinning bij, maar wel de Davis Cup. ,,Het was een prachtig seizoen, waarin ik positief en aanvallend tennis speelde, precies zoals ik graag wil.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen