SPORT6 nov '15 21:33Aangepast op 6 nov '15 21:50

Tiende Nederland-België in finale WK korfbal

Auteur: ANP Nieuws

ANTWERPEN (ANP) - Het wereldkampioenschap korfbal maakt zich op voor de tiende finale tussen Nederland en België.

ANP
ANP

Beide giganten van de zaalsport bereikten vrijdag in Antwerpen overtuigend de finale. Het Nederlands team was in de halve finale veel te sterk voor Taiwan: 40-17. Gastland België rekende resoluut af met Engeland: 30-14.

Oranje is al jarenlang heer en meester in het korfbal. Van de laatste negen WK-finales won Nederland er acht en België één (1991).

Het bereiken van de tiende WK-finale was bijna een formaliteit voor de ploeg van bondscoach Wim Scholtmeijer. Oranje boekte op weg naar de eindstrijd alleen maar monsterzeges, met de 60-12 tegen China als summum.

Ongelijke strijd

Taiwan stond in de halve finale na acht minuten al 8-1 achter en met een ruststand van 21-4 was de halve finale feitelijk al gespeeld. In de tweede helft was de scherpte weg bij het Nederlands team en kon Taiwan nog aardig meekomen. Topschutters bij Oranje waren Suzanne Struik en Friso Boode met vijf doelpunten. Richard Kunst en Tim Bakker scoorden ieder vier keer.

,,Vooral verdedigend waren we heel erg sterk'', keek Scholtmeijer terug op de ongelijke strijd. ,,Taiwan had geen enkel idee waar ze het moesten zoeken. Linksom, rechtsom; alles hielden we dicht. Het was gewoon heel erg goed.''

Gerelateerde artikelen