SPORT22 feb '15 18:50

Grosjean de snelste op laatste testdag

Auteur: ANP Nieuws

BARCELONA (ANP) - De Franse Formule 1-coureur Romain Grosjean heeft zondag tijdens de laatste van vier testdagen in Barcelona de beste tijd neergezet.

EPA
EPA

Grosjean klokte in zijn Lotus op zachte banden 1.24,067, het snelste rondje dat werd gereden tijdens de vierdaagse op het Spaanse circuit. De slotdag werd overschaduwd door een zware crash van Fernando Alonso. De Spaanse McLaren-coureur moest zelfs naar het ziekenhuis, waar de schade bleek mee te vallen.

De renstal van Lotus had in Barcelona drie van de vier dagen een coureur bovenaan het scorebord staan. Pastor Maldonado, de Venezolaanse teamgenoot van Grosjean, was donderdag en zaterdag de snelste. Max Verstappen zette zaterdag de tweede tijd achter Maldonado neer in zijn Toro Rosso. De 17-jarige Nederlander moest het stuur van de STR10 zondag afstaan aan Carlos Sainz jr. De Spaanse ploeggenoot van Verstappen kwam tot 88 rondjes en zette de zesde tijd neer (1.25,604).

Volgende week staat in Barcelona de laatste testvierdaagse op het programma voor de start van het Formule 1-seizoen, op 15 maart in Australië.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen