SPORT11 mrt '15 12:20

'Verstappen commercieel aantrekkelijk'

Auteur: ANP Nieuws

MELBOURNE (ANP) - De commerciële waarde van Max Verstappen is groot.

EPA
EPA

Dat blijkt uit onderzoek van het gerenommeerde sportmarketingbedrijf Repucom. De jonge Limburger, die zondag in Melbourne op zeventienjarige leeftijd zijn eerste race rijdt in de Formule 1, is de top tien binnengestormd van de meest interessante autocoureurs voor bedrijven. Volgens de onderzoekers kent 68,4 procent van de Nederlanders Verstappen.

Hij kan nog niet tippen aan Fernando Alonso, die de hoogste marketingwaarde van alle Formule 1-piloten heeft. Niet alleen kent 98 procent van de Spanjaarden hem, 88 procent vindt de tweevoudig wereldkampioen een geschikte ambassadeur voor een merk. Verstappen is de lijst binnengekomen op plaats negen.

Hij rijdt voor de Italiaanse renstal Toro Rosso. Supermarktketen Jumbo is een van de persoonlijke sponsors van de coureur. ,,De jongste Formule 1-debutant aller tijden heeft de potentie om uit te groeien tot een wereldster. Merken die vanaf het begin betrokken zijn profiteren van zijn groeiende reputatie'', zegt Sebastiaan Westerhout, directeur van Repucom Nederland.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen