SPORT10 okt '15 12:02

Training in Sotsji afgebroken na crash Sainz

Auteur: ANP Nieuws

SOTSJI (ANP) - De derde vrije training voor de Grand Prix Formule 1 van Rusland is zaterdagmiddag na ruim een half uur afgebroken vanwege een zware crash van Carlos Sainz, de teamgenoot van Max Verstappen.

EPA
EPA

De Spanjaard vloog op het circuit in Sotsji uit de bocht, mogelijk omdat zijn remmen blokkeerden. De training werd niet meer hervat.

Sainz werd op een brancard in een ambulance gedragen, was bij kennis en stak zijn duimen omhoog maar over de exacte toestand van de coureur van Toro Rosso was nog niet meer bekend. ,,Hij is nu bij de doktoren en zij zullen beslissen of hij nog kan racen dit weekend'', zei teambaas Franz Tost.

Beelden van het ongeval lieten zien dat Sainz met zijn bolide de linkerkant van een muur raakte en op volle vaart in een bandenstapel reed. De snelste tijd in de training was op dat moment genoteerd door Nico Rosberg, de Duitser uit het team van Mercedes (1.38,561)

Spin

Max Verstappen was ook niet gelukkig in de training. Tijdens een van zijn ronden maakte raakte hij in een spin in de laatste bocht. Zijn bolide bleef onbeschadigd en de achttienjarige Limburger kon zijn weg vervolgen om een zeventiende tijd neer te zetten (1.43,089).

Na de ingekorte en verregende trainingen op vrijdag hebben de coureurs weinig kans gehad om zich voor te bereiden op de kwalificatie, later op zaterdagmiddag.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen