SPORT17 aug '15 19:50

Nieuwkomer in Formule 1 wil snel zaken doen

Auteur: ANP Nieuws

BANBURY (ANP) - Het nieuwe Formule 1-team van de Amerikaan Gene Haas hoopt op korte termijn de eerste coureur voor volgend seizoen te presenteren.

EPA
EPA

,,We voeren gesprekken met interessante kandidaten'', zei teamchef Günther Steiner maandag. ,,We hopen volgende maand onze eerste coureur te presenteren en het liefst ook al de tweede.'' De Amerikaanse renstal Haas F1 maakt in 2016 zijn debuut in de koningsklasse van de autosport.

De Amerikaanse nieuwkomer wil de Formule 1 instappen met coureurs die al enige ervaring hebben. De Mexicaan Esteban Gutiérrez en de Fransman Jean-Eric Vergne, dit seizoen testcoureurs van Ferrari, gelden als voorname kandidaten. Beiden hebben voor respectievelijk Sauber en Toro Rosso al in de Formule 1 gereden. Haas F1 werkt op technisch gebied nauw samen met Ferrari, dat onder meer de motoren levert. Ook de Duitser Nico Hülkenberg van Force India wordt genoemd bij Haas, dat volgend seizoen als elfde team op de grid verschijnt. De internationale autosportfederatie FIA wil graag meer nieuwe teams, maar geen van de geïnteresseerde partijen heeft voldaan aan de gestelde eisen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen