SPORT29 mrt '15 21:19

Herlings beperkt schade in Neuquen

Auteur: ANP Nieuws

NEUQUEN (ANP) - Het lijkt erop dat voorlopig alleen pech motorcrosser Jeffrey Herlings kan stoppen in MX2-klasse.

Archiefbeeld. EPA
Archiefbeeld. EPA

De 20-jarige Brabander kwam zondag in de eerste manche van de Grand Prix van Argentinië ten val, waardoor hij de strijd moest staken. In de tweede manche was hij weer een klasse apart. Herlings won die tweede race op het circuit van Neuquen met overmacht.

Herlings ging in de eerste manche al in de eerste ronde onderuit en beschadigde daarbij het stuur van zijn KTM. De schade was zo groot dat hij moest opgeven. De race werd vervolgens gewonnen door Dylan Ferrandis. De Fransman nam daardoor tijdelijk de leiding over in het klassement om het wereldkampioenschap. Hij kwam op 103 punten, tegenover 100 voor Herlings. De Brabander had bij de voorgaande twee grands prix beide manches gewonnen.

In de tweede manche stond er geen maat op de Nederlander. Hoewel hij aan zijn val van eerder op de dag nog wel een pijnlijke enkel overgehouden had, reed hij al snel bij de concurrentie vandaan. Ferrandis eindigde als tweede en moest meer dan twintig seconden toegeven op Herlings. De wereldkampioen van 2012 en 2013 nam daardoor de leiding in de stand om het wereldkampioenschap weer over van de Fransman. Beiden hebben 125 punten, alleen heeft Herlings veel meer overwinningen op zijn naam staan (5 tegen 1).

Brian Bogers eindigde in de eerste manche als vijftiende. In de tweede manche ging het een stuk voortvarender met de 18-jarige Eindhovenaar. Daarin finishte hij als achtste, zijn beste klassering in dit seizoen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen