SPORT25 mei '15 10:34Aangepast op 25 mei '15 10:52

Porte stapt uit Giro

Auteur: ANP Nieuws

VALDOBBIADENE (ANP) - De Australische wielrenner Richie Porte verlaat de Ronde van Italië.

EPA
EPA

Zijn ploeg Team Sky heeft dat maandag bekendgemaakt op de tweede rustdag. Sky laat weten dat de medische staf heeft besloten om Porte terug te trekken uit de wedstrijd wegens de verwondingen die hij heeft overgehouden aan een valpartij in de slotfase van de dertiende etappe vrijdag.

Porte werd vooraf met Alberto Contador en Fabio Aru aangeduid als favoriet voor de eindzege. In de eerste week kon hij aardig bijhouden en stond hij op een derde plaats in het algemeen klassement, maar vorige week sloeg het noodlot toe. In de tiende etappe kreeg hij in de slotfase een lekke band en na een illegale wissel van het voorwiel kreeg hij twee minuten tijdstraf. In de dertiende viel hij op zijn knie en heup. Zijn achterstand op klassementsleider Alberto Contador was na de tijdrit en de lastige bergrit zondag opgelopen tot bijna 36 minuten.

,,De Giro was mijn hoofddoel dit jaar en ik heb het hele seizoen hard gewerkt met deze wedstrijd in gedachten. Ik had deze week veel pech. De valpartij eist zijn tol. Ik ben zwaar gevallen op mijn knie en heup en dat bezorgde me veel pijn in de tijdrit op zaterdag en de etappe op zondag. Ik wilde het blijven proberen en alles geven maar het medische team heeft me geadviseerd om niet verder te gaan’’, zegt de 30-jarige renner in een verklaring.

,,Het plan is om een tijd rust te nemen voor medische behandeling en om nieuwe doelen te bepalen voor de rest van het seizoen. Ik hoop dat ik op tijd terug ben voor de Tour de France’’, reageerde hij.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen