SPORT22 jul '15 15:18

Van Garderen stapt ziek af

Auteur: ANP Nieuws

DIGNE-LES-BAINS (ANP) - De Tour de France is woensdag in de eerste Alpenetappe een belangrijke renner voor het algemeen klassement kwijtgeraakt.

EPA
EPA

De Amerikaan Tejay van Garderen gaf in de zeventiende etappe naar Pra Loup na ruim 90 kilometer op. Volgens ploegleider Yvon Ledanois is de kopman van BMC ziek. Van Garderen stond voor aanvang van de rit derde in de stand met 3.32 minuten achterstand op geletruidrager Chris Froome.

De 26-jarige Amerikaan, die nog in de opleidingsploeg van de Rabobank reed en enkele jaren in Nederland woonde, had het al vanaf de start van de 161 kilometer lange etappe moeilijk. Hij moest op de eerste col van derde categorie al lossen. Het peloton liet hem nog wel terugkomen, maar tijdens de beklimming van de Colle-Saint-Michel stortte hij volkomen in en stapte zwaar teleurgesteld in zijn ploegleiderswagen.

De rit naar Pra Loup was nog meer renners te veel. De Fransman Jerôme Coppel en de Australiër Nathan Haas stapten al vroeg in de etappe af. Kort na Van Garderen gaf ook de Ier Sam Bennett, de nummer laatst van het algemeen klassement, op.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen