SPORT29 nov '15 15:07Aangepast op 29 nov '15 15:39

Nominatie Schippers, Wevers en Van Rouwendaal

Auteur: ANP Nieuws

ARNHEM (ANP) - Atlete Dafne Schippers, turnster Sanne Wevers en zwemster Sharon van Rouwendaal zijn de kandidaten voor de verkiezing tot sportvrouw van het jaar.

EPA
EPA

Schippers won dit jaar bij de WK atletiek in Peking goud op de 200 meter en zilver op de 100 meter. Wevers pakte bij de WK turnen in Glasgow zilver in de toestelfinale op balk.

Van Rouwendaal veroverde bij de WK zwemmen in Kazan drie zilveren medailles: in het open water op de 10 kilometer en samen met Ferry Weertman en Marcel Schouten in de teamwedstrijd. In het bad op de 400 meter.

Bij de mannen zijn de genomineerden shorttracker Sjinkie Knegt, fietscrosser Niek Kimmann en springruiter Jeroen Dubbelman. Knegt veroverde vroeg in het jaar de Europese titel in Dordrecht en werd in maart ook gekroond tot wereldkampioen. Kimmann verraste door als debutant in Zolder meteen de wereldtitel BMX op te eisen. Dubbeldam maakte zijn erelijst in 2015 compleet door op de EK in Duitsland met zijn paard Zenith de individuele Europese titel te grijpen, terwijl hij met het team ook de landenwedstrijd won.

De winnaars worden bekendgemaakt op dinsdag 15 december tijdens het Sportgala in Amsterdam.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen