SPORT23 jul '15 17:36Aangepast op 23 jul '15 18:03

Bardet wint tweede Alpenrit in Tour

Auteur: ANP Nieuws

SAINT-JEAN-DE-MAURIENNE (ANP) - Romain Bardet heeft donderdag de achttiende etappe in de Tour de France gewonnen.

De 24-jarige renner van AG2R was in de tweede Alpenrit de beste van een grote kopgroep, die hij op zo'n 40 kilometer van de finish achter zich liet. De Fransman Pierre Rolland werd tweede, de Colombiaan Winner Anacona werd derde. De Brit Chris Froome behield de gele trui.

Bardet maakte deel uit van een grote kopgroep, die al vroeg in de etappe van Gap naar Saint-Jean-de-Maurienne vertrok. Liefst 29 renners pakten een paar minuten voorsprong op het peloton. Daar reden de ploegen Trek en Giant-Alpecin voorop, om de posities van respectievelijk Bauke Mollema en Warren Barguil te verdedigen.

De kopgroep wist echter weg te blijven en verbrokkelde op de langste beklimming van de dag, de Col du Glandon. Op een paar kilometer van de top sprong Bardet weg in de jacht op zijn eerste etappezege in de Tour de France. De nog jonge Fransman bleef weg in de afdaling en ook op de laatste klim hield hij stand. Op de kronkelige Lacets de Montvernier dreigden de achtervolgers wat tijd goed te maken, maar de 45 seconden voorsprong die Bardet had op de top, bleken ruim voldoende.

Contador

In de groep van de favorieten viel met name Alberto Contador regelmatig aan. Op de Glandon pakte hij in een groepje met Robert Gesink een klein minuutje op Froome, Nairo Quintana en Alejandro Valverde. Die kwamen echter terug in de afdaling en ook de speldenprikjes op de Montvernier leverden de concurrenten van Froome geen voorsprong van belang op.

Robert Gesink werd beste Nederlander: elfde. Bauke Mollema werd 21e en verloor negentien seconden op de grote favorieten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen