SPORT8 jan '15 13:05

UCI stapt over op wereldranglijst

Auteur: ANP Nieuws

AIGLE (ANP) - De internationale wielrenunie UCI hanteert vanaf dit jaar een wereldranglijst waarvoor prestaties in alle koersen op de internationale kalender meetellen.Daarmee komt een einde aan de WorldTour-ranking die per jaar aangaf welke renner het best had gepresteerd in wedstrijden uit die hoogste categorie.

ANP
ANP

Daarmee komt een einde aan de WorldTour-ranking die per jaar aangaf welke renner het best had gepresteerd in wedstrijden uit die hoogste categorie. De UCI heeft de nieuwe regels op de website gepubliceerd. Het wielerjaar begint op het hoogste niveau op 20 januari in de Tour Down Under. Vanaf de 19e zijn al punten te verdienen in de Ronde van San Luis.

In de nieuwe opzet blijven resultaten, net als bijvoorbeeld bij de ranglijsten in het tennis, een jaar lang geldig. Punten kunnen worden gehaald in alle wedstrijden; van de grote rondes als de Tour de France tot bijvoorbeeld wedstrijden van de Europe Tour als de Omloop Het Nieuwsblad en de Ster ZLM Toer. In die laatste koersen zijn wel aanmerkelijk minder punten te verdienen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen