SPORT9 mei '15 11:21

Maassen baalt van vertrek Bennett

Auteur: ANP Nieuws

SAN LORENZO AL MARE (ANP) - Erg vervelend, noemde LottoNL-Jumbo-ploegleider Frans Maassen zaterdag het vertrek van George Bennett nog voor de Ronde van Italië van start gaat.

ANP
ANP

De Nieuw-Zeelander bleek een lage cortisolwaarde te hebben. Voor de internationale wielrenunie UCI geen reden voor een startverbod, maar de in de MPCC verenigde wielerploegen hebben onderling afgesproken in dit geval een renner acht dagen aan de kant te houden. ,,Afspraak is afspraak'', aldus Maassen.

Bennett was de beoogde meesterknecht van kopman Steven Kruijswijk in het hooggebergte. ,,Steven is samen met George en Martijn Keizer drie weken op hoogtestage geweest. Binnen de ploeg is er niemand die zijn rol kan overnemen'', vertelde Maassen vanuit San Lorenzo al Mare, waar de Ronde van Italië zaterdag begint met een ploegentijdrit. LottoNL-Jumbo mocht geen vervanger meer oproepen.

Een verlaging in de cortisolspiegel kan duiden op een verminderde gezondheid. De MPCC (Mouvement pour Cyclisme Crédible) streeft een geloofwaardige wielersport na en de aangesloten ploegen stellen daarom renners met te lage cortisolwaarden preventief acht dagen niet op. Maassen: ,,Wij staan voor een schone wielersport. Het is vervelend dat we George moeten missen, maar ook een logisch gevolg van de afspraken die we hebben gemaakt. Martijn zal proberen in de bergen Steven zo lang mogelijk bij te staan maar het is pijnlijk voor de ploeg.''

Bennett keerde inmiddels huiswaarts naar het Spaanse Girona. ,,Hij was ontgoocheld, kon het gewoon niet geloven. George was gewoon fit. We weten nog niet wat er aan de hand is, dat wordt nu onderzocht'', aldus Maassen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen