SPORT9 jan '15 16:10Aangepast op 9 jan '15 16:38

Gesink staat te popelen

Auteur: ANP Nieuws

ROSMALEN (ANP) - De Tirreno-Adriatico is zijn eerste echt belangrijke wedstrijd, maar Robert Gesink kijkt toch vooral uit naar enkele voorjaarsklassiekers en de Tour de France.

ANP
ANP

De geboorte van zijn tweede kind is aanstaande. ,,Daarna gaat de focus weer op de sport'', vertelde de Achterhoeker vrijdag bij de presentatie van zijn ploeg LottoNL-Jumbo in Rosmalen.

,,Familie is superbelangrijk, maar ik sta ook te popelen om aan het seizoen te beginnen'', zei Gesink, die de Ardenner klassiekers twee jaar links liet liggen. Door het vertrek van Bauke Mollema is hij weer nodig in wedstrijden als de Amstel Gold Race en Luik-Bastenaken-Luik. ,,Natuurlijk speelt dat ook mee, maar ik verander ook graag af en toe mijn programma. Dit wordt eigenlijk weer eens een ouderwets jaar voor me.''

Gesink veranderde meer. Deels noodgedwongen door complicaties bij de zwangerschap van zijn vriendin was hij meer aan huis gebonden. Het bedrijf Tacx regelde voor hem een variant op een hometrainer waarop hij op een lopende band het beklimmen van cols kan nabootsen, inclusief de hellende houding en met een videoscherm waarop hij de flanken van Alpe d'Huez of de Mont Ventoux voor zich ziet. ,,Heel verfrissend, een nieuwe prikkel'', vertelde hij over het technische snufje in zijn garage.

Uiteraard is de Tour het hoofddoel waarop hij zich vanaf mei gaat fixeren. Na een jaar waarin hij operatief werd geholpen aan hartritmestoornissen voelt het bijna als een nieuwe start. ,,Ik heb in december nog wel wat rust genomen. Het was een wat rommelige winter maar ik sta er nu gewoon goed voor.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen