SPORT15 mrt '15 07:13Aangepast op 15 mrt '15 07:31

Verstappen valt uit in debuutrace

Auteur: ANP Nieuws

MELBOURNE (ANP) - De jongste Formule 1-coureur aller tijden heeft zondag zijn racedebuut voortijdig beëindigd.

EPA
EPA

De 17-jarige Max Verstappen viel uit na 35 van de 58 te rijden ronden in de Grand Prix van Australië. Zijn bolide van Toro Rosso begon kort na zijn eerste pitstop te roken en gaf er de brui aan. De Limburger parkeerde zijn auto aan de kant van het circuit in Melbourne. Hij lag tot zijn pechvolle moment op de negende plaats.

Verstappen was bezig aan een solide race. Hij rukte kort na de start op van de elfde naar de negende positie, maar zag zijn ploeggenoot Carlos Sainz wel van hem weg rijden. De Duitser Nico Hülkenberg van Force India reed voortdurend vlak achter hem, maar slaagde er niet in de Nederlander te passeren.

Na 33 ronden dook Verstappen voor de eerste keer de pitstraat in voor een bandenwissel. Hij lag in die fase van de race op de zesde plaats. De pitstop verliep prima, maar kennelijk had de onderbreking de motor geen goed gedaan. ,,Er is rook in de auto'', riep de debutant door de teamradio na terugkeer op de baan. Even later was zijn race voorbij.

Verstappen was niet de enige uitvaller. De race kende een dramatische start met drie uitvallers voor de start en twee al in de eerste ronde, waardoor na één ronde nog slechts dertien auto's in de race waren.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen