SPORT27 mrt '15 16:42

Ook voorseizoen Cancellara voorbij

Auteur: ANP Nieuws

HARELBEKE (ANP) - Voor Fabian Cancellara is het klassieke voorseizoen voorbij.

EPA
EPA

De Zwitserse wielrenner, een van de grote favorieten voor de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix, kwam donderdag in de E3 Harelbeke ten val. Bij onderzoek in het ziekenhuis werden breukjes in twee lage rugwervels vastgesteld. Dat heeft zijn ploeg Trek bevestigd.

De wervelfracturen van Cancellara moeten genezen door rust. Hij ging donderdag op de Haaghoek, geplaveid met kasseien, onderuit in gezelschap van onder anderen Sebastian Langeveld en Lars Boom. De laatste kon doorrijden, Langeveld werd meteen naar een ziekenhuis gebracht.

Niet veel later volgde Cancellara, die nog wel even op de fiets stapte, hem naar het hospitaal voor nader onderzoek. Aanvankelijk leek een blessure aan de linkerpols de Zwitserse krachtpatser tot opgave te hebben gedwongen, maar röntgenfoto's maakten duidelijk dat barstjes in een paar wervels hem voorlopig uit koers houden.

Titel

Cancellara kan derhalve zijn titel in de Ronde van Vlaanderen, de klassieker die hij vorig jaar voor de derde keer won, op 5 april niet verdedigen. Ook Parijs-Roubaix, een week na 'Vlaanderens Mooiste', telt weer een favoriet minder.

De Belgische kanshebber Tom Boonen ontbreekt ook al in deze voorjaarsklassiekers. Hij herstelt van een schouderoperatie, maar zat woensdag al wel weer enkele uren op de fiets. ,,Net 100 kilometer gereden met pijn in de schouder, nu E3 kijken met pijn in het hart'', liet Boonen via Twitter weten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen