SPORT12 mrt '15 07:04Aangepast op 12 mrt '15 07:42

Van der Garde wint hoger beroep tegen Sauber

Auteur: ANP Nieuws

MELBOURNE (ANP) - Giedo van der Garde heeft donderdag ook het hoger beroep in de zaak tegen renstal Sauber gewonnen.

EPA
EPA

Het Zwitserse team ging in beroep nadat de Nederlandse coureur de rechtszaak woensdag al had gewonnen, maar het hooggerechtshof in het Australische Melbourne stelde Sauber in het ongelijk.

De zaak ging om het verkrijgen van een stoeltje bij de renstal. Van der Garde heeft nu juridisch het recht om zondag van start te gaan in de openingsrace van het jaar, in Melbourne.

Het is nog niet duidelijk of de Nederlander nu echt in de Grote Prijs van Australië in actie komt. Na de uitspraak in het hoger beroep begon er een opnieuw een zaak waarin Van der Garde het team wil dwingen om de uitspraak op te volgen.

Van der Garde was in 2014 test- en reserverijder bij Sauber. In zijn contract was opgenomen dat hij een van de vaste rijders in 2015 zou worden. Tot zijn verbazing legde het team, dat in een geld nood verkeerde, voor dit seizoen de Zweed Marcus Ericsson en de Braziliaan Felipe Nasr vast, vooral vanwege de forse sponsorgelden die zij binnen brachten. Van der Garde stapte naar de rechter om zijn plek in het team op te eisen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen