SPORT23 aug '15 16:38

Greipel wint sprint in Hamburg

Auteur: ANP Nieuws

HAMBURG (ANP) - André Greipel heeft de Vattenfall Cyclassics gewonnen.

Archiefbeeld. EPA
Archiefbeeld. EPA

In de straten van Hamburg was de Duitse wielrenner de snelste in de sprint. Titelverdediger Alexander Kristoff uit Noorwegen werd tweede, de Italiaan Giacomo Nizzolo sprintte naar de derde plaats in de Duitse koers.

Nadat vier vluchters waren gegrepen, regende het in de slotfase van de WorldTourwedstrijd aanvallen. Diego Ulissi, Philippe Gilbert, Linus Gerdemann en Julian Alaphilippe kwamen echter niet weg en werden stuk voor stuk weer ingerekend door het peloton. In de aanloop naar de sprint die volgde zat Greipel perfect gepositioneerd en op de streep maakte hij het overtuigend af.

Beste Nederlander was Ramon Sinkeldam (Giant-Alpecin) op de achtste plek. Hij moest het werk klaren voor zijn Duits-Nederlandse ploeg, nadat Marcel Kittel op minuten achterstand was gereden en ook Nikias Arndt in de finale niet kon aanpikken bij de eerste dertig man van het peloton. De Brit Mark Cavendish sprintte niet mee. Hij viel op 2 kilometer van de streep en moest foeterend toezien hoe een grote groep ging strijden om de ritzege.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen