SPORT25 nov '15 08:14Aangepast op 25 nov '15 09:29

Warriors hebben NBA-record te pakken

Auteur: ANP Nieuws

OAKLAND (ANP) - De basketballers van de Golden State Warriors zijn een record rijker.

EPA
EPA

Dankzij de overwinning (111-77) dinsdag op Los Angeles Lakers zijn ze nu het team met de beste seizoenstart ooit in de Amerikaanse profcompetitie NBA. Daarvoor waren zestien zeges nodig. Het oude record was in handen van Washington Capitols (1948-49) en Houston Rockets (1993-94) die het seizoen destijds begonnen met vijftien overwinningen.

Spannend werd het nooit tegen de Lakers, die met Kobe Bryant in de basis na het eerst kwart al tegen een achterstand van negentien punten aankeken. De Lakers wonnen dit seizoen pas twee wedstrijden tegen twaalf nederlagen. Stephen Curry, het afgelopen seizoen gekozen tot meest waardevolle speler van de NBA, was de topschutter bij de thuisploeg met 24 punten. Daarvoor had hij slechts dertig minuten nodig. Met de zege feitelijk al op zak bleef Curry het hele vierde kwart op de bank.

Indiana Pacers was met name van buiten de driepuntlijn ijzersterk. Mede dankzij liefst negentien driepunters bleef het team Washington Wizards met 123-106 de baas. Paul George kwam tot veertig punten. Zeven van zijn acht pogingen van buiten de driepuntlijn waren raak. Bij CJ Miles lukten acht van zijn negen pogingen. De Pacers zijn aan een opmars bezig met negen zeges in hun laatste elf duels.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen