SPORT15 mrt '15 15:23

Ritwinst en eindzege Porte in Parijs-Nice

Auteur: ANP Nieuws

NICE (ANP) - Richie Porte heeft zondag met een zege in de afsluitende tijdrit ook het algemeen klassement in Parijs-Nice gewonnen.

EPA Archiefbeeld
EPA Archiefbeeld

De Australiër van Sky boekte hiermee zijn tweede eindzege in de achtdaagse rittenkoers na zijn winst in 2013. Porte won de 9,5 kilometer lange klimtijdrit in 20.23 minuten. Hij hield daarmee de Sloveen Simon Spilak 13 seconden achter zich. De Portugees Rui Costa werd derde op 24 seconden.

In het algemeen klassement eindigde de Pool Michal Kwiatkowski als tweede op 30 seconden van Porte, Spilak en Costa volgden in dezelfde tijd. Gallopin zakte naar plek zes achter de Brit Geraint Thomas. Wilco Kelderman bleef op de vijftiende plaats de beste Nederlander.

Porte begon zondag aan de afsluitende klimtijdrit vanuit het centrum van Nice naar de Col d'Èze als tweede in het klassement met 36 seconden achterstand op de Fransman Tony Gallopin. Al bij het eerste meetmoment na 5,5 kilometer was die achterstand omgezet in een voorsprong van 24 tellen en uiteindelijk eindigde de Fransman meer dan anderhalve minuut achter Porte.

De Nederlandse klassementsrenners stelden teleur. Nadat zaterdag al Tom Dumoulin afstapte werd Wilco Kelderman zondag slechts 61e op 2.29 minuten van Porte. Dylan van Baarle was op plaats 25 de beste Nederlander op 1.31 minuten van de winnaar.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen