SPORT9 jan '15 15:13

Kramer twee keer tegen Pedersen bij EK

Auteur: ANP Nieuws

TSJELJABINSK (ANP) - Schaatser Sven Kramer begint de jacht op zijn zevende titel bij de EK allround zaterdag tegen Sverre Lunde Pedersen uit Noorwegen.

EPA
EPA

Bij de loting van vrijdag werd Kramer zowel op de 500 meter als de 5 kilometer gekoppeld aan de 22-jarige Noor. Op de kortste afstand vormen Kramer en Pedersen het achtste paar, op de 5 kilometer rijden ze de elfde en laatste rit.

Koen Verweij, de wereldkampioen allround en nummer twee op het EK van vorig jaar, begint op de sprintafstand ook tegen een Noor. Verweij treft Simen Spieler Nilsen in het negende paar. Wouter olde Heuvel rijdt de voorlaatste rit tegen de Rus Denis Joeskov. Op de 5 kilometer nemen Verweij en Olde Heuvel het tegen elkaar op in het tiende paar. De Europees kampioen van vorig jaar, Jan Blokhuijsen, ontbreekt in Tsjeljabinsk. Blokhuijsen stelde eind vorige maand zwaar teleur bij de NK en wist zich niet te kwalificeren voor de EK. De schaatser van Team Corendon besloot meteen een punt te zetten achter zijn seizoen.

Ireen Wüst, die in Tsjeljabinsk haar Europese titel verdedigt, begint op de 500 meter tegen Joelija Skokova uit Rusland. Later op zaterdag rijdt Wüst de 3 kilometer tegen Jorien Voorhuis. Die start op de 500 meter tegen Natalija Voronina uit Rusland, Linda de Vries sluit de eerste afstand af tegen Hege Bökko uit Noorwegen. De Vries rijdt de 3 kilometer tegen de Poolse schaatsster Katarzyna Wozniak.

Zondag staat voor zowel de mannen als vrouwen de 1500 meter op het programma, waarna het EK wordt afgesloten met de 5 kilometer (vrouwen) en 10 kilometer (mannen).


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen