SPORT24 mrt '15 09:30

Recordopbrengst gevecht Mayweather - Pacquiao

Auteur: ANP Nieuws

LAS VEGAS (ANP) - De langverwachte clash tussen de topboksers Floyd Mayweather en Manny Pacquiao op 2 mei in Las Vegas gaat alle financiële records breken.

EPA
EPA

Promotor Bob Arum rekent erop dat alleen de kaartverkoop al zorgt voor een opbrengst van liefst 74 miljoen dollar, omgerekend bijna 68 miljoen euro.

Het goedkoopste ticket voor het supergevecht in de MGM Grand Garden Arena is vanwege de enorme vraag vastgesteld op 1500 dollar, het duurste kaartje kost 10.000. In de MGM Grand Garden Arena is plek voor 15.000 gefortuneerde boksliefhebbers.

,,Het is gekkenwerk, maar het is wat het is'', zei Arum tegen ESPN. De recordopbrengst bij een bokswedstrijd stond op 20 miljoen dollar. Aangevuld met alle tv-inkomsten gaat de partij naar verwachting minimaal 400 miljoen dollar opleveren.

Na jaren van speculaties over een gevecht sloten de Amerikaanse en Filipijnse 'superkampioenen' enkele maanden geleden een deal voor een duel op 2 mei. Mayweather heeft al zijn 47 partijen als prof gewonnen, terwijl Pacquiao in acht verschillende gewichtsklasses wereldkampioen is geworden.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen