SPORT3 okt '15 18:11

Guidetti gelooft in goud

Auteur: ANP Nieuws

ROTTERDAM (ANP) - Nog een wedstrijd staat tussen volleybalcoach Giovanni Guidetti en de gouden plak op het EK.

EPA
EPA

,,Ik geloof dat dit team het goud kan winnen. Nederland verdiende een medaille, dit moment is de beloning voor alle opofferingen'', zei de coach na de gewonnen wedstrijd tegen Turkije.

,,Vooraf zei ik tegen de speelsters: jullie verdienen het. Ik weet niet of het gaat lukken, maar het komt jullie toe. Dit is het enige team hier dat al sinds mei bij elkaar is. Ze zijn een team geworden in die tijd. Die uitbarsting na de wedstrijd, dat zegt alles'', zei de Italiaan lachend.

In de finale treft Nederland Servië of Rusland. De teams uit die landen spelen later op zaterdagavond nog in Rotterdam. Guidetti laat zijn voorkeur in het midden. ,,Dat is alsof je me laat kiezen tussen een Ferrari of een Porsche. Het maakt niet zoveel uit, het zijn twee topteams. Ik zeg er maar niks over.''

Waanzinnig goed

De derde set was slecht voor zijn hart, bekende de Italiaan. Nederland gaf een ruime voorsprong weg en kreeg twee setpunten tegen. ,,Die set was eigenlijk al verloren. Een normaal team verliest in zulke omstandigheden. Maar met onze kracht winnen we toch. Dat vind ik zo mooi: dat er een lastig moment komt en dan 'bam', winnen we toch.''

,,Dit team is waanzinnig goed. Individueel zijn ze stuk voor stuk topvolleybalsters en in hun koppie zit het goed. Soms zeg ik niet eens iets tijdens de time-out, dan zetten ze het zelf goed. Ik geloof in deze speelsters'', loofde Guidetti zijn team. Voordat hij de pers te woord stond, belde Guidetti overigens nog even met de twee belangrijkste vrouwen in zijn leven: zijn moeder en zijn vrouw. ,,Mijn moeder huilde vooral. Mijn vrouw was heel blij voor me'', grijnsde de coach.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen