SPORT4 jun '15 18:10Aangepast op 4 jun '15 18:34

Verstappen dient Massa van repliek

Auteur: ANP Nieuws

MONTREAL (ANP) - De Nederlandse Formule 1-sensatie Max Verstappen heeft donderdag een sneer uitgedeeld aan zijn collega Felipe Massa.

ANP
ANP

De Braziliaanse routinier was het twee weken geleden volledig eens met de straf die de Nederlander in Monaco kreeg omdat hij achterop was gereden bij Romain Grosjean, en meldde donderdag dat hij nog niet van overtuiging is veranderd.

,,Iedereen mag zijn mening hebben", reageerde Verstappen op de persconferentie in aanloop naar de Grand Prix van Canada aanstaande zondag. ,,Ik heb de data bekeken, en ik remde niet later dan de ronde ervoor." Vervolgens verwees de Toro Rosso-coureur naar de Canadese wedstrijd van 2014, toen Massa hard crashte nadat ook hij in aanraking was gekomen met de achterzijde van een concurrerende auto. ,,Misschien moet Felipe nog eens kijken naar de race van vorig jaar."

De Williams-rijder wilde van die vergelijking niets weten. ,,Dat was wel wat anders", zei Massa over zijn botsing met de Mexicaan Sergio Pérez. ,,Hij stuurde onder het aanremmen plotseling naar mij toe. Grosjean deed dat niet bij Max."

STR10

Verstappen zal, als hij vrijdag weer in zijn STR10 stapt, in elk geval niet meer aan de crash terugdenken. ,,Het verandert me niet als coureur", zei hij. ,,Ik blijf vechten. Als je voor de punten knokt, moet je gewoon voor dat soort kansen gaan. Ik verander niets aan mijn rijstijl."

Spijt van het incident in Monaco heeft de zeventienjarige dan ook niet. ,,Als ik het over mocht doen, zou ik misschien wat eerder naar rechts sturen om Grosjean te ontwijken. Maar verder zou ik het niet anders aanpakken."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen