SPORT7 mei '15 09:11Aangepast op 7 mei '15 10:19

Astana met kopman Aru naar Giro

Auteur: ANP Nieuws

SAN LORENZO AL MARE (ANP) - De Italiaanse wielrenner Fabio Aru staat zaterdag als kopman van Astana aan de start van de Giro.

EPA
EPA

De 24-jarige klimmer eindigde vorig jaar als derde in de Ronde van Italië, achter de Colombianen Nairo Quintana en Rigoberto Urán. Een maagvirus schopte de voorbereiding van Aru op de Giro in de war, maar desondanks geldt hij als de voornaamste troef van Astana voor het algemeen klassement.

De Italiaan moest vorige maand de Ronde van Trentino overslaan vanwege ziekte. Het leidde tot een flinke rel, door enkele prikkelende tweets van de Nieuw-Zeelandse renner Greg Henderson over vermeend dopinggebruik. ,,Het is treurig om Aru 'ziek' te zien. Ik hoop dat hij volgende keer 'gezond', oftewel clean, terugkomt in onze sport. Of keer helemaal niet terug'', meldde Henderson. Hoewel de Nieuw-Zeelander later excuses maakte voor zijn beschuldigende uitlatingen, nam Aru daar geen genoegen mee. De Italiaan gaf zijn advocaten opdracht gerechtelijke stappen te ondernemen.

De kopman van Astana krijgt in de Giro steun van zijn landgenoten Dario Cataldo, Davide Malacarne, Diego Rosa en Paolo Tiralongo, de Spanjaarden Mikel Landa en Luis León Sánchez, Tanel Kangert uit Estland en Andrei Zeits uit Kazachstan. Lars Boom en Lieuwe Westra richten zich op de Tour, net als de Italiaanse titelverdediger Vincenzo Nibali.

Bij AG2R geldt Domenico Pozzovivo als kopman. De Italiaan mikt na zijn vijfde plaats van vorig jaar weer op een plek in de top. Pozzovivo (32) wordt vergezeld door landgenoten Rinaldo Nocentini en Matteo Montaguti, de Franse renners Julien Bérard, Axel Domont en Hubert Dupont, de Colombiaan Carlos Betancur (vijfde in 2013), Hugo Houle uit Canada en de Duitser Patrick Gretsch.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen