SPORT19 aug '15 06:57

Coe gekozen als voorzitter IAAF

Auteur: ANP Nieuws

PEKING (ANP) - De Brit Sebastian Coe is woensdag gekozen tot nieuwe president van de internationale atletiekfederatie IAAF.

EPA
EPA

Hij versloeg Sergej Boebka uit Oekraïne met 115 stemmen tegen 92. Voormalig olympisch kampioen op de 1500 meter Coe neemt het stokje over van de Senegalees Lamine Diack, die de IAAF de afgelopen zestien jaar leidde. De machtswisselingen is aan het einde van het WK Atletiek, later deze maand.

De 58-jarige Coe is gekozen voor vier jaar. Hij is pas de zesde voorzitter in de 103 jaar dat de IAAF bestaat. Zijn belangrijkste taak voor de komende zittingsperiode is de aanpak van het grote dopingprobleem in de atletiek. De belangrijkste olympische sport gaat gebukt onder zware beschuldigingen.

Onlangs publiceerden de Duitse tv-zenders ARD/WDR en de Britse krant Sunday Times de resultaten van 12.000 bloedtests die waren afgenomen bij meer dan 5000 atleten tussen 2001 en 2012. Bij meer dan achthonderd sporters kwamen verdachte of abnormale waarden aan het licht. De IAAF werd laksheid verweten bij het optreden tegen doping.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen