SPORT10 mrt '15 12:53

Jos en Max twaalfde vader en zoon

Auteur: ANP Nieuws

MELBOURNE (ANP) - Max Verstappen is al de twaalfde zoon die in de voetsporen van zijn vader treedt in de Formule 1.

ANP
ANP

De Limburger is het kind van Jos Verstappen, die tussen 1994 en 2003 106 keer startte in een grand prix en twee keer als derde eindigde. 'Jos the Boss' wijkt dezer dagen niet van de zijde van zijn zeventienjarige zoon, die komende zondag in Melbourne zijn racedebuut maakt in de koningsklasse.

Verstappen is niet de enige 'zoon van' in het rijdersveld van 2015. De Duitser Nico Rosberg, die vorig jaar de strijd om de wereldtitel verloor van zijn Mercedes-ploeggenoot Lewis Hamilton, is de zoon van de Fin Keke Rosberg, wereldkampioen in 1982.

Er is één koppel dat alle andere naar de kroon steekt. De Brit Graham Hill werd wereldkampioen in 1962 en 1968, zijn zoon Damon volgde het voorbeeld van zijn vader in 1996.

De andere vaders en hun zonen in de Formule 1 waren: Hans en Hans-Joachim Stuck (Dui), Jack en David Brabham (GBr), Wilson en Christian Fittipaldi (Bra), Mario en Michael Andretti (VSt), Gilles en Jacques Villeneuve (Can), Jan en Kevin Magnussen (Den), Satoru en Kazuki Nakajima (Jap), Nelson en Nelson Angelo Piquet (Bra), Manfred en Markus Winkelhock (Dui).


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen