SPORT30 apr '15 22:11Aangepast op 30 apr '15 23:54

Van Barneveld op weg naar play-offs

Auteur: ANP Nieuws

BIRMINGHAM (ANP) - Dartprofessional Raymond van Barneveld is hard op weg naar een plek in halve finales van de Premier League.

EPA
EPA

De titelverdediger, die de editie 2015 slecht begon, won donderdagavond zowel van wereldkampioen Gary Anderson als van Adrian Lewis. Hij kreeg bovendien ongevraagd steun van Michael van Gerwen, als koploper al enige tijd zeker van de play-offs. De Brabander bedwong Phil Taylor.

Van Barneveld werkte tegen Anderson een achterstand van 0-4 weg en versloeg de Schot uiteindelijk met 7-5. Die maakte na afloop veel misbaar omdat 'Barney' hem tijdens de partij zou hebben gehinderd. De wonderbaarlijke wederopstanding van de Nederlandse routinier en het zelf missen van dubbels zullen wel een rol hebben gespeeld bij de woede van Anderson.

Michael van Gerwen stak zijn landgenoot de helpende hand toe door Taylor met 7-4 af te bluffen. Van Barneveld passeerde de eeuwige Engelse favoriet daardoor en werkte zich vervolgens in zijn tweede partij van de avond op naar de derde plaats in de tussenstand. Dat ging, onder meer door een finish van 161 in de eerste leg, ten koste van concurrent Adrian Lewis: 7-2. Er volgen de komende weken nog etappes in Newcastle en Brighton. De eindstrijd is op 21 mei in Londen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen