SPORT6 mei '15 18:23

Williams komt goed weg in Madrid

Auteur: ANP Nieuws

MADRID (ANP) - De Amerikaanse tennisster Serena Williams is woensdag ontsnapt aan uitschakeling bij het hoog aangeschreven graveltoernooi van Madrid.

EPA
EPA

De nummer één van de wereld wist de Wit-Russische Victoria Azarenka in de derde ronde pas na 2 uur en 44 minuten in te rekenen. De setstanden in de enerverende partij waren: 7-6 (5) 3-6 7-6 (1).

Williams moest in de derde set eerst drie matchpoints op rij wegwerken voordat ze alsnog de overwinning kon veiligstellen. Azarenka maakte het haar daarbij wel heel gemakkelijk. Ze produceerde in al haar nervositeit drie opeenvolgende dubbele fouten. Daarna was Azarenka volledig haar zelfvertrouwen kwijt. In haar beslissende eindsprint bracht Williams twaalf van de laatste dertien punten op haar naam.

Voor Williams was het haar vijftiende zege in haar achttiende duel met Azarenka, de nummer 31 van de wereldranglijst. In de gehele marathonwedstrijd in Madrid won ze echter maar één punt meer dan de Wit-Russin: 113-112. Williams is nu al wel 26 partijen op rij ongeslagen.

Titelverdedigster Maria Sjarapova had het in de derde ronde tegen Caroline Garcia uit Frankrijk eveneens zwaar. De als derde geplaatste Russin vocht zich op karakter naar een plaats in de kwartfinales: 6-2 4-6 7-5. Daarin speelt Sjarapova tegen de als vijfde geplaatste Caroline Wozniacki uit Denemarken.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen