SPORT10 okt '15 05:17

Oranje wil laatste strohalm pakken

Auteur: ANP Nieuws

ASTANA (ANP) - Het Nederlands elftal moet zaterdag vanaf 18.00 uur de kansen op deelname aan het EK levend houden tijdens een uitwedstrijd tegen Kazachstan.

ANP
ANP

,,We moeten winnen'', verwoordde bondscoach Danny Blind de benarde uitgangspositie van Oranje. ,,En dan maar hopen dat Turkije iets laat liggen in Tsjechië.''

Nederland kwalificeert zich alsnog voor de play-offs van het kwalificatietoernooi voor het EK in Frankrijk als het de komende twee interlands minimaal drie punten goedmaakt op Turkije. Oranje ontvangt dinsdag nog Tsjechië. Turkije treedt dan op als gastheer van IJsland.

Kenny Tete debuteert in Oranje tegen Kazachstan. De speler van Ajax is de enige overgebleven rechtsback, na het wegvallen van de geschorste Gregory van der Wiel en geblesseerde Daryl Janmaat. Blind wilde zijn opstelling verder nog niet prijsgeven maar sloot niet uit dat er meer spelers bij Oranje debuteren. Van de voetballers in de huidige selectie wachten Virgil van Dijk, Anwar El Ghazi, Riechedly Bazoer en Jeroen Zoet nog op hun eerste interland.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen