SPORT4 aug '15 04:24

Verschuren en Van Rouwendaal in WK-finales

Auteur: ANP Nieuws

KAZAN (ANP) - Hij moest er lang op wachten, maar zwemmer Sebastiaan Verschuren staat dinsdag eindelijk weer eens aan de start van een WK-finale.

ANP
ANP

De 26-jarige Amsterdammer geldt op de 200 meter vrije slag als een outsider voor de medailles. Verschuren kwalificeerde zich met 1.46,43 als zevende voor de finale, waarin hij het opneemt tegen onder anderen oud-wereldkampioenen Ryan Lochte en Paul Biedermann. De pupil van coach Martin Truijens werd in 2009 zevende in de WK-finale over 200 meter, twee jaar later tikte hij als laatste aan in de finale van de 100 meter vrij.

Sharon van Rouwendaal zwemt de finale van de 1500 vrij, waarop de Amerikaanse Katie Ledecky de torenhoge favoriete is. Ledecky zwom maandag in de series een wereldrecord (15.27,71). Van Rouwendaal plaatste zich als zevende voor de finale in 16.09,12 en zal flink harder moeten voor de medailles. De 21-jarige zwemster pakte in Kazan al drie keer zilver: twee in het open water en zondag in het zwembad op de 400 vrij, op gepaste afstand van Ledecky.

Femke Heemskerk start dinsdagochtend in de series van de 200 vrij, waarop ze tot de medaillekandidaten behoort. De halve finales zijn 's avonds. Maarten Brzoskowski doet mee aan de 800 vrij.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen