SPORT2 mei '15 20:50

Gesink: dit voelt als een wereldprestatie

Auteur: ANP Nieuws

CHAMPEX-LAC (ANP) - Wielrenner Robert Gesink kan tevreden terugblikken op de eerste echte test sinds zijn terugkeer in het peloton.

ANP
ANP

Gesink eindigde zaterdag in de koninginnenrit van de Ronde van Romandië als elfde op ruim een minuut achterstand van etappewinnaar Thibaut Pinot en hij gaf aan de top van de zware slotklim bijvoorbeeld maar veertien seconden toe op Tourwinnaar Vincenzo Nibali. ,,Dit voelt als een wereldprestatie'', reageerde Gesink.

,,Ik ben blij dat ik dit niveau al heb. Ik mis nog wat power, dat merkte ik ook aan de voet van de slotklim toen er werd doorgetrokken, maar ik ben sterk en kon mijn tempo lang volhouden. Dit was een serieuze test in een sterk veld en het zag er goed uit. Het is op dit moment geen schande dat ik ongeveer een minuut verlies op de winnaar'', aldus de 28-jarige coureur van Team LottoNL-Jumbo.

Ook ploegleider Erik Dekker was vol lof: ,,Robert reed op wat nu zijn limiet is en het was mooi om te zien dat slechts tien renners sterker waren. Hij heeft het heel goed gedaan.''

Comeback

Gesink maakte op 22 april zijn comeback in de Waalse Pijl na knieklachten en afwezigheid vanwege privéomstandigheden. De Ronde van Romandië is zijn eerste etappekoers. Hij wilde de zware etappewedstrijd in Zwitserland vooral gebruiken om aan zijn vorm te werken.

De Ronde van Romandië wordt zondag afgesloten met een technische tijdrit in Lausanne. Gesink: ,,Het wordt voor mij een mooie test op de tijdritfiets. Het klassement is deze week niet echt belangrijk geweest voor mij, maar ik blijf doen alsof, daar word ik alleen maar beter van.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen