SPORT27 apr '15 10:33

Grondige evaluatie bij LottoNL-Jumbo

Auteur: ANP Nieuws

LUIK (ANP) - De Nederlandse wielerploeg LottoNL-Jumbo gaat grondig bekijken waarom er dit voorjaar zo slecht is gepresteerd in de voorjaarsklassiekers.

ANP
ANP

Dat zegt ploegleider Merijn Zeeman. ,,Uiteindelijk gaat het om resultaten, excuses tellen niet. We moeten presteren en dat is niet gelukt dit voorjaar.''

De ploeg behaalde dit voorseizoen geen enkele overwinning. Valpartijen, pech en ziektes bij de renners achtervolgden het team, dat tot de elite behoort die in alle koersen uit de World Tour mag starten. ,,Het is duidelijk dat het voorjaar teleurstellend was. We gaan komende week kijken of er een reden was waarom we zoveel zieken hadden. Waarom waren onze renners vaker dan anderen bij valpartijen betrokken? Het zijn vragen waarop we antwoord willen'', liet Zeeman maandag optekenen in De Telegraaf.

Wilco Kelderman was zondag in Luik-Bastenaken-Luik de beste Nederlander op de 37e plaats. Hij was in de week voorafgaande aan de Ardennenklassieker ziek geworden en miste door een grote valpartij op 40 kilometer van de finish de aansluiting met de eerste groep.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen