SPORT23 mrt '15 21:41

Hittetraining voor Verstappen

Auteur: ANP Nieuws

SEPANG (ANP) - Max Verstappen heeft zich vooral fysiek voorbereid op de komende grand prix, dit weekeinde in het Maleisische Sepang.

EPA
EPA

,,Het wordt een heet en zweterig weekend, maar ik heb specifieke hittetraining gedaan en dat ging erg goed. Ik denk dat zich dat zal uitbetalen'', liet de 17-jarige Formule 1-coureur weten, die eerder deze maand in Melbourne als jongste coureur aller tijden zijn debuut maakte in een grand prix.

De coureurs ervaren de Grote Prijs van Maleisië als een van de zwaarste races van het seizoen, met name vanwege de hitte en hoge luchtvochtigheid in het Aziatische land. Ze verliezen in hun warme racepakken liters vocht tijdens de race en kunnen onvoldoende bijdrinken.

,,Ik ben als kind eerder in Maleisië geweest, toen mijn vader daar racete. Ik heb ook veel video's gezien van mijn vader op Sepang. Het circuit ziet er gaaf uit'', aldus de zoon van oud-Formule 1-coureur Jos Verstappen. Verstappen junior beleefde een domper bij zijn debuut. Hij lag op de keurige negende plaats tijdens de Grand Prix van Australië toen de motor van zijn Toro Rosso het begaf en de Limburger noodgedwongen zijn race voortijdig moest beëindigen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen