SPORT27 nov '15 08:26

Goede races zeiler Postma

Auteur: ANP Nieuws

TAKAPUNA (ANP) - Finnzeiler Pieter-Jan Postma wisselt de goede en slechte dagen af op het WK in Nieuw-Zeeland.

Nadat hij donderdag was geduikeld in het klassement met twee matige races, richtte hij zich vrijdag weer op. In drie races werd hij respectievelijk dertiende, eerste en zesde.

Postma sprong daardoor van de 23e naar de twaalfde plaats in de tussenstand bij het WK. Om een medaille te pakken op het WK moet de Fries echter nog aardig wat terrein goedmaken op de laatste twee dagen. De Sloveense zeiler Vasilij Zbogar staat tweede op 79 punten, Postma heeft er 104.

Die afstand is mogelijk nog overbrugbaar, de afstand naar klassementsleider Giles Scott is ogenschijnlijk te groot. De Brit leidt soeverein met 27 punten en heeft een straatlengte voorsprong op alle andere deelnemers.

Olympische Spelen

De eerste twee dagen presteerde Postma overigens ook al wisselend. De eerste twee races op dinsdag waren slecht, de vijfde plaats op woensdag was juist weer een opsteker. ,,Ik wil heel hard gaan. Ik zet alles op alles maar ik zit te klein te kijken. Ik gun mezelf te weinig tijd om het grotere plaatje te bekijken. Mijn starts zijn goed, downwind ga ik hard. Maar ik verpruts het in het kruisrak'', analyseerde Postma zijn races donderdag. Hij wijzigde zijn strijdplan voor vrijdag, en achteraf met succes: ,,Iets vergevender zijn voor mezelf en iets meer afstand houden, dan wordt het een betere dag.''

De Nederlander strijdt in Nieuw-Zeeland voor een plaats op de Olympische Spelen van komend jaar. Bij het WK zijn vier tickets voor Rio te verdienen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen