SPORT20 nov '15 17:31

Vrienden betalen olympische missie Kuijken

Auteur: ANP Nieuws

NIJMEGEN (ANP) - Vrienden van atlete Susan Kuijken willen geld werven om haar voorbereiding op de Olympische Spelen te betalen.

EPA
EPA

,,Zodat Susan zich onbekommerd en volledig kan richten op het realiseren van haar droom, een medaille in Rio'', motiveren Henk Stevens en Henk Albers hun ongebruikelijke inzamelingsactie.

Kuijken wil in Rio de 5000 en 10.000 meter lopen. De Nijmeegse, die vorig jaar brons won op de 5000 bij de EK atletiek in Zürich, heeft zich voor beide afstanden al geplaatst. Ze wil in aanloop naar Rio zo min mogelijk wedstrijden lopen om blessures te voorkomen. ,,Dat betekent dat ze inkomsten uit het lucratieve wedstrijdcircuit gaat mislopen. Terwijl ze als snelste niet-Afrikaanse atlete inmiddels een heuse publiekstrekker is'', lichten de vrienden hun actie toe.

De atlete zegt zelf dat ze niet per se veel wedstrijden hoeft te lopen om een topprestatie te leveren. ,,Het is me vorig jaar gelukt bij de EK en deze zomer bij de WK atletiek. Maar in Rio wil ik eens een keer ruim op tijd 'klaar’ zijn met de voorbereiding, zonder inhaalrace tegen de blessureklok.''

Gerelateerde artikelen