SPORT23 aug '15 13:49Aangepast op 23 aug '15 14:34

Martina uitgeschakeld, Gatlin de snelste

Auteur: ANP Nieuws

PEKING (ANP) - Churandy Martina heeft zich zondag niet in de finale van de 100 meter gesprint bij de WK atletiek in Peking.

EPA
EPA

De 31-jarige atleet uit Curaçao eindigde in zijn reeks uit de halve finales als vijfde in 10,09. Alleen de eerste twee uit de serie drongen direct door naar de eindstrijd, later op zondag.

Martina kan zich nu richten op de 200 meter, de afstand die hem beter ligt. Hij kwam in zijn halve finale traag op gang en had niet de snelheid om terrein goed te maken. De Amerikaan Tyson Gay won de race in 9,96.

De Amerikaan Justin Gatlin stelde zijn kandidatuur voor goud kracht bij met de beste tijd in de halve finales. Hij won de tweede van de drie heats in 9,77. Gatlin, nog altijd veelbesproken vanwege twee eerdere dopingschorsingen, is deze zomer nog ongeslagen op de 100 meter en hij liep 9,74 als beste tijd.

Martina was niet erg teleurgesteld over het missen van de finale. Hij is niet 100 procent fit en heeft hamstringklachten. ,,Zaterdag liep ik met 10,06 een beste seizoensprestatie in de series. Vandaag loop ik met nog meer pijn 10,09. Niet veel mensen met twee goede benen kunnen dat zeggen’', lachte hij. ,,Maar het is niet lekker om zo te moeten presteren'', aldus de sprinter, die maandag kan rusten. ,,Dinsdag voel ik wel aan mijn lichaam of ik de 200 meter kan lopen.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen