SPORT5 jan '15 07:50Aangepast op 5 jan '15 10:20

Kopje koffie geeft Williams kracht

Auteur: ANP Nieuws

PERTH (ANP) - Serena Williams heeft maandag in Perth haar eerste tennispartij van 2015 gewonnen, maar er was wel een stevige kop koffie voor nodig om de aanvoerster van de wereldranglijst wakker te schudden.De Amerikaanse nam de shot cafeïne nadat ze de eerste set tegen de Italiaanse Flavia Pennetta met 6-0 had verloren.

EPA
EPA

De Amerikaanse nam de shot cafeïne nadat ze de eerste set tegen de Italiaanse Flavia Pennetta met 6-0 had verloren. Daarna hervond ze de energie om hard terug te slaan: 6-3 6-0.

De zege betekende ook een 1-0 voorsprong voor het team van de Verenigde Staten in de Hopman Cup, het officieuze WK voor gemengde koppels. Williams vormt in het Australische Perth een duo met John Isner. ,,Ik had behoorlijk last van een jetlag en daarbij kwam dat Flavia sterk speelde. Ik had die koffie nodig om mijn benen in beweging te krijgen'', meldde de 33-jarige Williams na afloop. Ze koos met opzet voor het snikhete Perth om zich voor te bereiden op de Australian Open, het eerste grandslamtoernooi van dit jaar dat 19 januari begint in Melbourne.

Het Amerikaanse duo won de strijd tegen Italië met 3-0. Isner versloeg in het enkelspel Fabio Fognini (5-7 7-5 7-6 (4)), waarna Williams en Isner ook het gemengd dubbel wonnen van Pennetta/Fognini (6-2 2-6 11-9).


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen