SPORT7 aug '15 18:12Aangepast op 7 aug '15 18:28

Dekker nipt naar WK-finale 50 vlinder

Auteur: ANP Nieuws

KAZAN (ANP) - Zwemster Inge Dekker heeft vrijdag een plek in de WK-finale van de 50 meter vlinderslag veroverd.

ANP
ANP

De wereldkampioene van 2011 op dit niet-olympische nummer klokte in de tweede halve finale 25,90 seconden. Daarmee kwalificeerde Dekker zich als zevende voor de eindstrijd van zaterdag.

De Zweedse wereldrecordhoudster Sarah Sjöström was de snelste in 25,06, titelverdedigster Jeanette Ottesen noteerde de tweede tijd (25,27). Dekker was met 25,90 net snel genoeg voor een plek bij de beste acht. Als ze vier honderdsten langzamer had gezwommen, was de oud-wereldkampioene uitgeschakeld.

Dekker heeft al geruime tijd last van haar rug, waardoor ze afgelopen zondag bij de start van de WK de 4x100 meter vrij liet schieten en op de 100 vlinder afzag van een swim-off om een plek in de finale. De 29-jarige zwemster had in de halve finales de gedeelde achtste tijd neergezet, waardoor ze werd opgezadeld met overwerk. Dat kwam vanwege de rugklachten bijzonder ongelegen. Dekker besloot zich daarom volledig op de 50 vlinder.

,,Voor mijn gevoel ging het wel goed, alleen mijn tijd was niet zo snel'', bekende Dekker bij de NOS. Een verklaring had ze niet. ,,Misschien was mijn slag te kort of te gehaast, ik weet het echt niet. Dat gevoel had ik in ieder geval niet.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen