SPORT3 okt '15 19:12

Nederlandse titel Franssen in nieuwe klasse

Auteur: ANP Nieuws

ROTTERDAM (ANP) - Judoka Juul Franssen heeft zaterdag in Rotterdam de Nederlandse titel veroverd in de klasse tot 63 kilogram.

EPA
EPA

De 25-jarige Limburgse was in de finale van de NK met een ippon te sterk voor Jennifer Wichers. Het betekende voor Franssen haar eerste nationale titel in deze gewichtsklasse. Eind vorig jaar stapte ze van de -57 over naar de -63 kilogram.

Op de WK in augustus was Franssen dichtbij een medaille in haar nieuwe klasse. De Limburgse drong in Astana door tot de halve finales, maar werd daarin gediskwalificeerd omdat ze de arm van haar opponente overstrekte. Dat kostte haar een vervolg in het toernooi.

In de 'oude' klasse van Franssen was Sanne Verhagen zaterdag de sterkste. In de finale van de categorie tot 57 kilogram versloeg Verhagen met een ippon Hilde Jager. De Nederlandse titel -52 kilogram ging naar Miranda Wolfslag, Kim Akker was de beste in de lichtste klasse (-48). Bij de mannen gingen de gouden medailles op de openingsdag van de NK naar Bas Koffijberg (-60), Junior Degen (-66) en Sam van 't Westende (-73).

De afzwaaiende bondscoach Marjolein van Unen werd in het Topsportcentrum van Rotterdam bedankt voor bewezen diensten. De 52-jarige bondscoach van de vrouwen maakte vorige maand bekend dat ze vanwege gezondheidsklachten stopt, na bijna twintig jaar langs de tatami te hebben gestaan. Van Unen, die twee wereldkampioenen afleverde (Edith Bosch en Marhinde Verkerk) en met haar pupillen zes olympische medailles pakte, werd benoemd tot lid van verdienste van de Nederlandse judobond JBN. Uit handen van voorzitter Willem Jan Stegeman kreeg ze een diploma en de bijbehorende speld.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen