SPORT26 apr '15 19:43Aangepast op 26 apr '15 21:13

Nishikori heerst op Catalaans gravel

Auteur: ANP Nieuws

BARCELONA (ANP) - Kei Nishikori heeft opnieuw het tennistoernooi van Barcelona gewonnen, een belangrijke test voor Roland Garros.

EPA
EPA

De Japanse favoriet heerste op het Catalaanse gravel. In de finale was de titelverdediger de tot dan toe verrassend goede Spanjaard Pablo Andujar de baas: 6-4 6-4. Na ruim anderhalf uur mocht de Aziaat, de nummer vijf van de wereldranglijst, de trofee zondag in ontvangst nemen.

,,Toen ik begon aan het toernooi dacht ik helemaal niet aan winnen gezien de sterkte van het deelnemersveld, vooral door de Spaanse spelers'', aldus de Japanner. ,,Maar ik ben er wel heel blij mee. Ik wist dat Andujar een goede backhand heeft en daarom was mijn plan te variëren. Dat werkte goed in de beslissende games. De laatste klap gaf ik met de ogen dicht en de bal was in.''

Andujar had zaterdag zijn als derde geplaatste landgenoot David Ferrer uitgeschakeld. Publiekslieveling Rafael Nadal, die het evenement al acht keer op zijn naam had gebracht, vloog er al eerder uit door toedoen van de Italiaan Fabio Fognini.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen