SPORT1 mei '15 18:09Aangepast op 1 mei '15 18:32

Stefan Küng imponeert in Romandië

Auteur: ANP Nieuws

FRIBOURG (ANP) - Stefan Küng heeft vrijdag grote indruk gemaakt in de Ronde van Romandië.

ANP
ANP

De 21-jarige Zwitserse wielrenner van BMC, die wordt gezien als de Fabian Cancellara van de toekomst, reed in de slotfase van de vierde etappe met veel vertoon van macht weg uit een kopgroepje van vier en kwam na 170 kilometer koers solo over de eindstreep in Fribourg.

De Nederlander Bert-Jan Lindeman (LottoNL-Jumbo) finishte als derde achter de Belg Jan Bakelants. Hun achterstand op de winnaar was bijna veertig seconden. De Zwitser Michael Albasini behield de leiderstrui. Zijn voorsprong op de Italiaan Ivan Santaromita en de Brit Chris Froome is nog altijd twintig seconden. Stef Clement (op 0.44) en Robert Gesink (1.15) tellen ook nog mee in het klassement.

Het startschot voor de etappe van La Neuveville naar Fribourg was nog maar net gelost toen de eerste vier avonturiers, net als in de voorgaande dagen, al demarreerden. Küng behoorde meteen tot de vroege aanvallers, evenals Lindeman en Lieuwe Westra. Bakelants sloot niet veel later aan. Het snel gevormde zestal, niet gevaarlijk voor de gele trui, kreeg een voorsprong van ruim vijf minuten.

Halfweg koers, met drie serieuze beklimmingen en veel regen, versnelde Bakelants. Küng en Lindeman konden volgen, Westra moest lossen. De Rus Pavel Kotsjetkov haakte ook nog aan. Toen de jonge Zwitser, die tevens succesvol is als baanwielrenner, 25 kilometer voor de finish zelf aanzette, bleven zij het antwoord schuldig. ,,Ik hou van regen en kou'', jubelde Küng. ,,Ik had de mecanicien gevraagd er een kettingblad met 54 tandjes op te leggen.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen