SPORT22 nov '15 21:00Aangepast op 22 nov '15 21:36

Djokovic prolongeert titel World Tour Finals

Auteur: ANP Nieuws

LONDEN (ANP) - Novak Djokovic heeft voor de vierde keer op rij en voor de vijfde keer in zijn loopbaan het afsluitende toernooi van de ATP World Tour op zijn naam geschreven.

EPA
EPA

In de eindstrijd van de World Tour Finals versloeg de Servische nummer één van de wereld zondag zijn Zwitserse rivaal en publiekslieveling Roger Federer: 6-3 6-4.

Djokovic kwam in de O2 Arena in Londen snel op voorsprong door een break in de derde game van de eerste set. Op de opslag van Federer trok hij de eerste set in de negende game naar zich toe. De tweede set ging gelijk op maar Federer had de meeste moeite om zijn opslag te houden. In de achtste game moest de Zwitser drie breakpoints wegwerken. In de tiende game sloeg Djokovic alsnog toe. De partij werd beslist door een dubbele fout van Federer.

In de groepsfase eerder deze week ging Djokovic nog onderuit tegen Federer. Door de zege op zondag is de stand in de onderlinge ontmoetingen tussen de twee tennissers weer in balans: 22-22. Djokovic sluit het tennisseizoen af met 82 zeges en slechts zes nederlagen. Hij verdient met de toernooizege in Londen ruim 2 miljoen dollar (bijna 1,9 miljoen euro).

Belachelijk goed jaar

,,Novak verdiende het om te winnen. Hij heeft een belachelijk goed jaar gehad'', reageerde de verliezer. ,,Het is nooit leuk om te verliezen maar het is nog steeds beter dan niet te spelen'', blikte hij nog even terug op de finale van vorig jaar die niet werd getennist omdat Federer zich op het laatste moment terugtrok met een rugblessure.

,,Het is een lang seizoen geweest. Het beste seizoen uit mijn leven'', reageerde Djokovic die zich tijdens een paar weken vakantie gaat opladen voor het komende tennisjaar. ,,Ik ben trots op mijn prestaties. Hier droom je van als kind en ik probeer elk moment te koesteren.''

Gerelateerde artikelen