SPORT10 apr '15 03:58Aangepast op 10 apr '15 08:06

Spieth aan leiding op Masters

Auteur: ANP Nieuws

AUGUSTA (ANP) - Jordan Spieth heeft donderdag de leiding genomen bij de prestigieuze Masters in Augusta.

De Amerikaan had 64 slagen nodig voor de eerste ronde. Zijn landgenoot Charley Hoffman, de Brit Justin Rose, de Australiër Jason Day en de Zuid-Afrikaan Ernie Els volgen met 67 slagen.

Joost Luiten stelde teleur. De beste golfer van Nederland sloeg in zijn eerste omloop op de befaamde golfbaan vijf bogeys en één birdie. De Bleiswijker staat met zijn score van 76 slagen (vier boven par) op de 77e positie.

Luiten had al op de tweede hole van de dag een slag te veel nodig. Later volgden ook op de zevende, elfde en veertiende hole bogeys. Pas op de vijftiende hole wist hij weer een slag in te lopen door een birdie te maken, maar op de laatste hole van de dag ging het wederom mis.

Ontevreden

Hij was niet te spreken over zijn openingsdag. ,,Amateuristisch en domme 3-putts. Het putten was weer heel slecht, dat is al een paar weken zo'', zei Luiten na afloop tegen golf.nl. Ook over het lange spel was Luiten ontevreden. ,,Het was niet heel slecht, maar zeker ook niet goed. Ik krijg de bal niet dicht genoeg bij de holes, in plaats van vier of vijf meter, op tien meter van de hole. Dan komt er extra druk op het putten.''

Vorig jaar bij zijn debuut had Luiten op de eerste dag drie slagen meer nodig dan het baangemiddelde. Hij haalde wel de cut. Op de slotdag zette hij vervolgens zijn beste totaal van het toernooi neer. Hij kwam toen tot 67 slagen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen