SPORT10 dec '14 20:58

Greipel slaat Tour Down Under over

Auteur: ANP Nieuws

BENICASIM (ANP) - De Duitse wielrenner André Greipel slaat dit jaar de Tour Down Under in Australië (20-25 januari) over.

ANP
ANP

De tweevoudig eindwinnaar van de etappekoers uit de WorldTour meldde dat woensdag op zijn website. De sprinter van Lotto-Belisol, afgelopen seizoen goed voor zestien overwinningen, rijdt in 2015 de Mallorca Challenge als eerste koers.

,,Ik vond het een lastig besluit, want ik fiets graag Down Under, maar ik wil de focus wat verleggen naar andere wedstrijden in het voorjaar'', schrijft de 32-jarige renner, die momenteel traint in Spanje.

Greipel liet via de site van zijn Belgische ploeg ook weten dat hij voor het eerst in vijf jaar in de Giro aan de start komt. De Ronde van Italië combineert hij met de Tour de France. ,,Die is in juli opnieuw een doel.''

Er moet bij Lotto wel worden gesleuteld aan de 'sprinttrein'. Jürgen Roelandts, een belangrijke 'wagon', rijdt eveneens een wat ander programma. ,,Al zullen we nog wel samen rijden. Het is logisch dat hij zijn kansen optimaal wil benutten in de koersen die hem op het lijf geschreven zijn. Voor mij zijn Milaan-Sanremo en Gent-Wevelgem de belangrijkste klassiekers. De Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix rijd ik in dienst van de ploeg."


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen