SPORT19 nov '14 22:53

Ecclestone helpt Caterham een handje

Auteur: ANP Nieuws

ABU DHABI (ANP) - Bernie Ecclestone, de grote baas van de Formule 1, heeft er met zijn concern voor gezorgd dat het noodlijdende Caterham zondag aan de start kan verschijnen van de laatste Grand Prix van het seizoen in Abu Dhabi.

EPA
EPA

,,Ze wilden graag deelnemen en daarom hebben we alle vervoerskosten van het team en het materiaal voor onze rekening genomen'', gaf de schatrijke Brit woensdagavond te kennen. ,,We hebben zelfs een extra vliegtuig voor hun geregeld. We zijn misschien een beetje te ver gegaan, maar goed, we hebben het nu eenmaal gedaan.''

Ecclestone had wellicht het gevoel dat hij richting Caterham iets goed had te maken. Onlangs liet hij zich ontvallen dat de Formule 1 geen behoefde had aan ,,bedelaars''. Hij doelde daarmee op de geldinzamelingsactie onder het publiek die de geplaagde renstal was begonnen om ondanks de vrijwel failliete boedel toch nog aan de start te verschijnen in Abu Dhabi. De teamdirectie hoopt nog steeds op een koper, waardoor ook komend jaar aan de Formule 1 kan worden deelgenomen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen